Kommunicera - Gävleborgs Informationsförening

Varför gör de inte som du säger?

Publicerad: 16/4, 2018


Kommunicera inbjuder till seminarium


"Varför gör de inte som du säger?"

Har det hänt att du försökt att påverka kollegornas beteende genom att informera dem hur de ska göra och sedan konstaterat att alla fortsätter göra som de alltid gjort?

Vad är det egentligen som påverkar våra beteenden? Du bestämmer dig för att avstå bullen till fikat och plötsligt sitter du där med en bulle i handen. Eller du har bestämt dig för att ta det där jobbiga samtalet med kollegan där det inte riktigt fungerar men sedan ändå inte gjort det?

Grattis, du är mänsklig!

Vår hjärna är inte alltid vår bästa vän och det kan vara bra att känna till. För det finns förklaringar till varför många av oss har utmaningar i vardagen. Och mycket hänger på att vår hjärna har samma grundfunktioner nu som för 40 000 år sedan medan vårt samhälle ser helt annorlunda ut.

Men varför räcker det inte att informera människor om hur de ska göra? Nu får du viktiga nycklar för hur du kan påverka beteenden internt inom organisationen och externt hos kunderna med kommunikation som verktyg. Eller varför inte använda samma knep på hemmaplan?

Dag: måndag 23 april
Tid: 17.30 - 19.00 ca
Plats: Region Gävleborg, Gävle Sjukhus, ing 11, Brömssalen

 

Om Jill Nyqvist
Jill Nyqvist har varit chef i över tio år i en verksamhet i ständig för- ändring där mycket handlat om att påverka beteenden både internt och externt. Hon tror att alla människors insatser gör skillnad. Men för att kunna fatta kloka beslut för samhället och miljön behöver vi vara i balans och må bra. De senaste åren har hon därför intresserat sig för hur vi människor fungerar när vi ställs inför förändring vilket många gånger upplevs som en utmaning.

Efter föreläsningen kommer du att få med dig många insikter till att leda dig själv samt hur du effektivast påverkar ditt eget och andras beteenden.

Extramaterial:
För våra deltagande företagare så finns det möjlighet att vinna licenser till Jills webbkurs Medledarskap i förändring - för dig som ska gå igenom en förändring och ändra ditt beteende.

Anmäl dig senast fredag den 20/4 till anna.eklund@regiongavleborg.se

Vi bjuder på kaffe/te och macka, meddela eventuell specialkost i samband med anmälan.
Seminariet är kostnadsfritt för medlemmar. Som medlem kan du bjuda med dig en gäst.
Vid utebliven avanmälan debiteras du 100 kr eftersom vi vill lämna plats till andra deltagare.
Avanmälan ska ha inkommit till oss senast 12.00 dagen innan föreläsningen.


Varmt välkommen önskar Kommuniceras styrelse!

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK