Kommunicera - Gävleborgs Informationsförening
Hanna Lundquist

Hanna Lundquist

Klarspråk – vad är det?

Publicerad: 14/1, 2021

”Språk som dels är tydligt, dels är begripligt för de avsedda mottagarna”. Så lyder den svenska definitionen av klarspråk. Myndigheter måste använda ett ”vårdat, enkelt och begripligt” språk enligt språklagen. Men också andra organisationer vinner på att skriva tydligt och mottagaranpassat – från banker till fackförbund.

Hur gör man då texter enkla och begripliga? Det handlar om allt från skiljetecken till människosyn, menar Hanna Lundquist. Den här morgonen tar hon med oss på en rundtur i klarspråkets värld. Vi kan se fram emot en engagerad och inspirerande föreläsning och gott om tips för den som vill lära sig mer.

Hanna Lundquist är examinerad språkkonsult i svenska och driver företaget Din textexpert. Hon hjälper myndigheter och andra organisationer att förenkla sitt språk och mottagaranpassa sina texter – som skribent, språkgranskare, skrivcoach och utbildare. Hanna Lundquist har tidigare arbetat som journalist på Arbetarbladet och undervisat i svenska på Södertörns högskola.

Välkommen in för småprat och uppladdning från klockan 07.30, med eller utan frukost. Föreläsningen börjar 8.00 och avslutas med en frågestund.

Dag: torsdag den 21 januari 2021

Tid: 7.30-9.00

Plats: Via Zoom

Anmäl dig senast tisdag den 15 januari till hanna@hannalundquist.se.

Seminariet är kostnadsfritt för medlemmar. Som medlem kan du bjuda med dig en gäst. Vid utebliven avanmälan debiteras du 100 kr eftersom vi vill lämna plats till andra deltagare. Avanmälan ska ha inkommit till oss senast 12.00 dagen innan föreläsningen. Varmt välkommen önskar Kommuniceras styrelse!

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK