Kommunicera - Gävleborgs Informationsförening
Tomas Gunnarsson

Tomas Gunnarsson

En bild säger mer än tusen ord

Publicerad: 13/11, 2013

Tomas Gunnarsson, journalist och fotograf, och även känd som den bloggande Genusfotografen, tar oss med in i en värld av hur olika genusnormer skapas genom bilder.

Dag: Tisdagen den 3 december 2013
Tid: 15.00 -17.00 och därefter julbuffé
Plats: Hörsalen på Lantmäteriet, Gävle
Övrigt: Julbuffén är kostnadsfria för medlemmar, gäster betalar självkostnadspris 250 kr för buffén.

– En kvinna fotas sällan på ett manligt sätt och vice versa. I bilder så tenderar könsstereotyper att förstärkas, eller så de blir åtminstone väldigt tydliga, säger Tomas. Han menar också att många fotografer i första hand tänker i termer av att ta en rolig eller läcker bild och inte funderar över genusperspektivet. Därför är det viktigt att vara medveten själv om hur man blir porträtterad och vad som kan tolkas in i bilden. Föreläsningen varvas med korta workshopövningar. Det är därför önskvärt att deltagarna i förhand skickar in bilder från sin organisations hemsida, broschyrer, presentationer etc. för att användas för analys och diskussion.

Anmäl dig senast den 25 november kl 10 till: anmalan@kommunicera.info.
Föreläsningen och julbuffén är kostnadsfria för medlemmar, gäster betalar självkostnadspris 250 kr för buffén.

Vid utebliven avanmälan till föreläsningen debiteras 100 kr eftersom vi vill lämna plats till andra deltagare och till buffén debiteras 250 kr. För dig som inte planerar att stanna för julbuffé ange även det är du snäll.

Välkomna till julavslutning önskar Kommuniceras styrelse!

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK