Kommunicera - Gävleborgs Informationsförening

Hej Janne Sjölund!

Publicerad: 7/2, 2018

Kommunicera utvidgar sitt kontaktnät! Fram till våren 2017 var Eva Åsén Ekstrand Kommuniceras högskolerepresentant, det vill säga länken mellan högskolan och medlemmarna. Efter många år (jättemånga, Eva var med och startade Kommunicera för över ett decennium sedan) slutade Eva förra året och vi har varit utan den kontakten. Fram till nu!
Säg hej till Jan Sjölund, vår nya högskolerepresentant!

 

Hej Janne, berätta lite kort om dig själv!

– Jag jobbar sedan över tio år på Högskolan i Gävle som lärare i litterärt, journalistiskt och kommersiellt skrivande. Jag var bland annat med och startade utbildningen Professionellt skrivande - ett treårigt program med fokus på skrivande och medie- och kommunikationsvetenskap i kombination och jag undervisar blivande kommunikatörer på Kommunikationsprogrammet i vissa moment.

Jag har arbetat som journalist i 20 år, givit ut diktsamlingar på Bonniers och de senaste åren har jag varit tjänstledig i omgångar både för att studera på Berghs och arbeta med marknadsföring åt andra företag. Jag driver en mindre egen kommunikationsbyrå och har konsultuppdrag åt några organisationer i länet.

Kommunicera känns som ett alldeles självklart sammanhang att vara med i av flera anledningar, bland annat för att jag som lärare på högskolan dagligen möter studenter som vill ut i arbetslivet i just den här branschen; kontakten med yrkesverksamma kommunikatörer är därmed ovärderlig. Dels för att jag i min nyfikenhet på all form av kommunikation har vandrat från journalistik till skönlitteratur till reklam och in i de stora samtida digitala utmaningarna - och därmed närmast oavsiktligt själv kommit att bli något slags kommunikationsstrateg!

Jag ser fram emot att få öka kontakterna med kommunikatörer i länet – och kanske kunna bidra till att minska avståndet mellan praktik och teori för högskolestudenterna på just Kommunikationsprogrammet i Gävle.

 

Kort och koncist, tack Janne ;) Välkommen till Kommunicera, vi ser fram emot att ha dig med!

 

 

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK