Kommunicera - Gävleborgs Informationsförening

Gamification - påverka beteenden med modern teknik

Publicerad: 12/11, 2014

Gamification, glädje och gurksnuttar - Att påverka beteenden med modern teknik

Den bästa metoden för att ändra andras beteende är att ge återkoppling på ett lustfyllt sätt. Men hur gör man som organisation när man vill påverka väldigt många kunders beteende? Svaret är systematisk teknisk återkoppling – gamification!

Beteendevetenskaplig forskning visar att det som har störst inverkan på vad jag väljer att göra är de konsekvenser som mitt beteende får. Alltså - det som händer (eller inte händer) när jag utfört en aktivitet. För att öka engagemanget kan vi gå ett steg till och göra återkopplingen attraktiv. Kunskapen om lyckad återkoppling hämtar vi från spelens värld, från forskning om gamification.

Eva B Nilsson var projektledare för Avfall Sveriges (det är här gurksnuttarna kommer in) rapport ”Påverka beteende genom systematisk återkoppling”. Eva är konsult inom kommunikation med lång erfarenhet av att kommunicera för att förändra beteenden. I tio år var hon kommunikationschef på Gästrike återvinnare och idag hyr hon ut sig som kommunikationschef, mentor för chefer och kommunikatörer samt resurs i projekt.

Dag: den 20 november
Tid: klockan 17.30– 18.30
Plats: Gävle Teknik center

Vägbeskrivning


Anmäl dig senast söndag 16 november till: anmalan@kommunicera.info
Kaffe/te och smörgås serveras under kvällen, meddela eventuell specialkost.
Vid avanmälan senare än 19 november kl 12.00 debiteras 100 kr.

Varmt välkomna önskar Kommuniceras styrelse!

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK