Kommunicera - Gävleborgs Informationsförening

Mentorer 2014-2015

Anna Eklund

Jag har nyligen börjat som kommunikatör på Trafikverket, och här är arbetsuppgifterna mycket varierande och kräver en otrolig bredd av mig som kommunikatör. Det känns spännande och utmanande. Jag är tjänstledig från Lantmäteriet där jag arbetat som kommunikatör i elva år. Innan det arbetade jag på en byrå i Stockholm som projektledare med mycket annonser, kataloger och andra trycksaker.

Under mina år på Lantmäteriet har jag nästan uteslutande arbetat med webb, så inom det har jag en stor bredd och har provat på det mesta; skrivit, fotat, layoutat och arbetat med sociala medier. I mentorsprogrammet känner jag att jag kan bidra med mina kunskaper av kommunikation inom offentlig sektor, kommunicera via webb och användbarhet.


Benny Andersson

Jag arbetar idag som chef för Lantmäteriets webbfunktion som tillhör Kommunikationsenheten, med ansvar för externa webbplatsen, intranätet och andra digitala kanaler. Det är ett väldigt spännande arbete där det händer mycket och för det mesta ganska snabbt. Vi är idag fem stycken och har ett nära samarbete med vår parallellfunktion information & marknad.

Enligt mig  handlar mentorskapet mer om att ha en meningsfull relation än att vidarebefordra kunskap och erfarenhet.

Mina starka sidor är:
• Mitt genuina intresse att hjälpa andra människor  lyckas
• Mitt engagemang och vilja att skapa relationer, känna och visa medkänsla
• Min förmåga att lyssna och ställa coachande frågor

Min tidigare erfarenhet är tjugo år på Teliasonera där jag arbetat med allt från modemtekniker, nätverksadministratör och systemutvecklare på 90-talet till projektledare på 2000-talet.


Helena Liljerehn

2003 tog jag min fil. kand. i medie- och kommunikationsvetenskap (HiG) och sedan dess har jag arbetat med kommunikation i olika befattningar inom Banverket och Trafikverket. Under åren har jag arbetat mig igenom hela ”kommunikatörspaletten”, bland annat med grafisk formgivning, event, webb, strategier, press och
förändringskommunikation. Jag har gått från att vara en hantverkare och generalist till rådgivare och strateg. Idag arbetar jag som kommunikationsansvarig vilket innebär att jag planerar, driver och utvecklar både den interna och externa kommunikationen inom min avdelning.

Jag arbetsleder kommunikatörer och jobbar mycket med ledningsstöd. Att få vägleda en person som precis ska kliva in i yrket eller som är i början av sin karriär skulle vara givande och även utvecklande för mig själv och mitt ledarskap. Jag har kunskap om vad ett mentorskapsprogram innebär, då jag själv har varit adept i Sveriges Kommunikatörers mentorskapsprogram. Jag ser fram emot rollen som mentor och vill ge allt för att programmet blir framgångsrikt både för föreningen och för adepten.


Katarina Hahr Åström

Jag har arbetat med information och grafisk form sedan 1988. Min karriär inleddes med 16 år på Arbetarbladet som nöjesreporter, sportredigerare, ad-assistent och annonsproducent. Efter det tog jag en fil kand i medie- och kommunikationsvetenskap och därefter arbetade jag en kortare tid som informationssekreterare på SEKO. Jag fortsatte med att arbeta tre år som informatör på Tekniska kontoret på Gävle Kommun (idag Samhällsbyggnad Gävle).

På Gavlegårdarna började jag arbeta som kommunikatör ett par månader och fortsatte därefter med en roll som chef för Kundtjänst och ansvarig för kundkommunikationen. Idag arbetar jag som kommunikationschef hos Gavlegårdarna, med ansvar för en kommunikationsavdelning på tio personer. Mina styrkor som kommunikatör är vanan vid mediekontakter och presskommunikation.

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK